Pikakuvakkeet ja kirjanmerkit

Luo kirjanmerkkejä ja pikakuvakkeita Ninchatia varten

Voit helpottaa Nincatin käynnistämistä ja käyttöä pikakuvakkeilla ja kirjanmerkeillä. Alla opastus eri selainten sallimiin toimintoihin.

Luo kirjanmerkki/pikakuvake suoraan tietylle kanavalle

Voit luoda kirjanmerkin tai pikakuvakkeen joko yleisesti Ninchatiin osoitteella https://ninchat.com/app tai voit käynnistää Ninchatin aina suoraan halumallesi kanavalle luomalla selaimessa kirjanmerkin, kun sinulla on ko. kanava avoinna. Osoite on muotoa: https://ninchat.com/app/#/c/1p255nth008

Ohjeet web-selaimille

Google Chrome

Ohjeet toimivat myös Microsoft Edge -selaimen uudella versiolla.

Voit helpottaa Ninchatin käynnistämistä ja avaamista luomalla selaimen yläriville kirjanmerkin, tai tekemällä Ninchatille oman käynnistyspikakuvakkeen Windowsin työpöydälle.

Kirjanmerkki

Lisää Ninchat kirjanmerkkeihin klikkaamalla https://ninchat.com/app -sivulla tähti-ikonia selaimen osoiterivillä. Voit tallentaa kirjanmerkin kirjanmerkkipalkkiin tai kirjanmerkkivalikkoon.

Sovelluspikakuvake

Voit myös ajaa Ninchatin normaalista selaimesta erillisenä sovelluksena, jonka voi myös kiinnittää tehtäväpalkkiin tai Käynnistä-valikkoon. Notifikaatiot ja muu toiminta ovat samanlaisia kuin normaalissa selainikkunassa.

1. Klikkaa valikkonappia (kolme pistettä).

2. Valitse Työkalut / More tools.

3. Valitse Luo pikakuvakkeita / Create Shortcut.

4. Ponnahdusikkunassa ruksaa Avaa ikkunassa / Open as window ja klikkaa Create.

5. Pikakuvake ilmestyy Työpöydälle ja voit tuplaklikkaamalla käynnistää Ninchatin.

6. Kiinnitä Ninchat Windowsin Tehtäväpalkkiin klikkaamalla kuvaketta oikealla hiiren napilla ja valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin / Pin to taskbar.

Mozilla Firefox

Kirjanmerkin lisääminen

Firefox ei tue erillisiä työpöytä-pikakuvakkeita, mutta voit lisätä Ninchatin selaimen kirjanmerkkeihin klikkaamalla tähti-ikonia osoiterivillä. Kirjanmerkin voi lisätä kirjanmerkkipalkkiin tai -valikkoon.

Välilehden kiinnittäminen

Voit kiinnittää Ninchat-välilehden (tabin) yläriville, jolloin se pysyy aina avoinna.

1. Klikkaa välilehteä oikealla hiiren napilla.

2. Valitse Kiinnitä välilehti / Pin tab.

3. Välilehti näkyy nyt pienempänä mutta pysyy aina auki valmiina.

Microsoft Edge (vanha versio)

Uusi Microsoft Edge Chromium toimii samoin kuin Google Chrome. Katso ohjeet Chromelle.

Edge (vanha versio) sallii sivuston lisäämisen kirjanmerkkeihin, sekä Windowsin tehtäväpalkkiin ja Käynnistä-valikkoon.

Kirjanmerkin lisääminen

Lisätäksesi kirjanmerkin, klikkaa tähti-ikonia osoiterivillä. Kirjanmerkin voi lisätä kirjanmerkkipalkkiin tai -valikkoon.

Ninchatin kiinnittäminen tehtäväpalkkiin tai Käynnistä-valikkoon

Ollessasi osoitteessa https://ninchat.com/app tai tiimikanavalla, klikkaa selaimen valikko-nappia (kolme pistettä) ja valitse vaihtoehdoista:

1. Kiinnitä sivu tehtäväpalkkiin / Pin this page to the taskbar. Voit tämän jälkeen käynnistää Ninchatin suoraan tehtäväpalkin kuvakkeesta.

2. Kiinnitä sivu Aloitukseen / Pin this page to Start. Löydät tämän jälkeen Ninchatin ikonin Käynnistä-valikon ruudukosta, josta voit sen suoraan käynnistää.

Välilehden kiinnittäminen

Voit kiinnittää Ninchat-välilehden (tabin) yläriville, jolloin se pysyy aina avoinna.

1. Klikkaa välilehteä oikealla hiiren napilla

2. Valitse Kiinnitä välilehti / Pin tab.

3. Välilehti näkyy nyt pienempänä mutta pysyy aina auki valmiina.

Internet Explorer (IE)

Suosittelemme käyttämään uudempaa selainta, kuten: Chrome, Firefox tai Edge. IE on vanhentunut selain jonka tietoturva on puutteellinen, eikä se tue kaikki ominaisuuksia, kuten videopuhelut.

IE mahdollistaa sivuston lisäämisen kirjanmerkkeihin, sekä Windowsin tehtäväpalkkiin.

Kirjanmerkin lisääminen

Lisätäksesi kirjanmerkin klikkaa tähti-ikonia osoiterivillä. Kirjanmerkin voi lisätä kirjanmerkkipalkkiin tai -valikkoon.

Ninchatin kiinnittäminen Windowsin tehtäväpalkkiin

Internet Explorer sallii sivuston lisäämisen Windowsin tehtäväpalkkiin, josta sen voi suoraan käynnistää. Ollessasi osoitteessa https://ninchat.com/app tai tiimikanavalla, klikkaa selaimen valikko-nappia (ratas-kuvake).

1. Klikkaa Add site to Apps ja Ninchat-kuvake ilmestyy Windowsin tehtäväpalkkiin

2. Klikkaa kuvaketta hiiren oikealla napilla ja valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin / Pin to taskbar