Tiimikanavat

Tiimikanavan esittely ja hallinta

Yleistä

Tiimikanava on organisaatioon kuuluva, yleensä yksityinen, usean henkilön keskusteluhuone. Kanavalla voit jutella ja lähettää tiedostoja reaaliaikaisesti kollegojesi kanssa. Kanavat voivat olla myös julkisia, esim. upotettavat ryhmäkeskustelut, tai niille voi kutsua ulkopuolisia yhteistyökumppaneita.

Tiimikanavia voidaan luoda eri aiheiden ja ryhmien tarpeisiin, esim:

• Toimisto - yleinen keskustelu

• Myynti - myyntiin ja asiakkuuksiin liittyvä keskustelu

• Koodarit - sovelluskehitys-aiheinen keskustelu

• Projekti X - tiettyyn asiakkaaseen tai projektiin liittyvä keskustelu

• Julkinen - web-sivustolle upotettava kaikille avoin asiakaskeskustelu

Tiimikanavan oikeudet

Jäsenlistan merkintä

Merkitys

Kanavan operaattorikäyttäjä (eri kuin organisaation operaattori):

voi hallita kanavan asetuksia ja kutsua jäseniä

Kanavan moderaattorikäyttäjä:

voi moderoida viestejä ja poistaa jäseniä

Käyttäjä on kirjautunut ja aktiivinen

Käyttäjä on kirjautunut mutta ei aktiivinen

Käyttäjä ei ole paikalla; näkee hänelle tulleet viestit myöhemmin

Käyttäjän lisääminen kanavalle

Kanavan operaattoriagentti voi kutsua uusia jäseniä kanavalle. Lähetä/kopioi kutsulinkki kanavalle klikkaamalla "Kutsu väkeä / Invite people" -linkkiä jäsenlistan lopussa. Katso tarkemmat ohjeet kohdassa Käyttäjän lisääminen kanavalle:

pageKäyttäjän lisääminen kanavallepageKäyttäjän poistaminen kanavalta

Yksityiskeskustelut tiimiläisten kesken

pageYksityiskeskustelut

Viestien ja tiedostojen lähettäminen

Kirjoita viestit tekstikenttään keskustelun alla. Tekstikenttä kasvaa pidempää viestiä kirjoitettaessa. Lähetä viesti klikkaamalla nuoli-kuvaketta tai näppäimistön [Enter]-painiketta. Mikäli haluat tehdä viestiin rivinvaihdon, klikkaa näppäimistöltä [Shift] + [Enter].

Voit lisätä viestiin hymiöitä klikkaamalla hymynaama-kuvaketta.

Tiedostot

Mikäli tiedostojen lisääminen on sallittu, klemmari-kuvaketta klikkaamalla voit ladata työasemaltasi/laitteeltasi kuvan tai tiedoston keskusteluun. Kuvatiedostot näytetään kuvakkeina, josta ne voi avata. Muut tiedostot näytetään linkkinä, jota klikkaamalla käyttäjä voi ladata ne.

Valmisviestit

Asiakaspalvelun valmisviestejä (canned messages) voi käyttää myös kanavilla vaikka niitä ei listana näytetäkään. Kirjoittamalla vinoviivan [ / ] ja valmisviestin avainsanan ja klikkaamalla [VÄLILYÖNTI]-näppäintä, kyseinen valmisviesti ilmestyy tekstikentään. Esim:

Avainsana

Valmisviesti

avoinna

Palvelemme arkipäivisin klo 9 - 17.

/avoinna[VÄLILYÖNTI]  --> Palvelemme arkipäivisin klo 9 - 17.

Kanavan moderointi

pageKanavan moderointi

Kanavalta poistuminen

Huom! Kanavalta poistuminen poistaa sinut kanavalta kokonaan. Kanavan asetuksista riippuen aiempi keskusteluhistoria saatetaan piilottaa sinulta, mikäli liityt kanavalle uudestaan. Voit vaihdella keskustelujen välillä keskustelulistan (Sidebar) kautta, poistumatta kanavilta.

Poistu kanavalta klikkaamalla kanavan nimeä ylävalikosta ja valitse valikosta "Poistu kanavalta / Part channel".

Uudelleen liittyminen tiimikanavalle edellyttää yleensä kanavakutsun pyytämistä kanavan operaattorikäyttäjiltä.

Kanavan tuhoaminen

Kanava on olemassa niin kauan kuin sillä on jäseniä. Mikäli viimeinen / ainoa jäsen-agentti poistuu kanavalta, kanava ja sen keskusteluhistoria pyyhkiytyvät pois. Sama koskee yksityiskeskusteluja.

Katso lisää

pageKanavan asetuksetpageKäyttöliittymän esittely