Ryhmäkeskustelun järjestäminen

Avoimen ryhmächatin ohjeistus

Ennen chatin alkamista

Asiantuntijoiden ja vastaajien kutsuminen chattiin

• Varmista, että olet haluamallasi ryhmächat-kanavalla Ninchatissa.

• Klikkaa nimilistan viimeisenä olevaa linkkiä "Invite people / Kutsu väkeä" ja kopioi aukeavasta ikkunasta kutsu-linkki esim. sähköpostiin.

• Jos et näe tekstiä "Invite people", sinulta puuttuu kanavan operaattorioikeudet.

Lue lisää osiosta "Käyttäjän lisääminen kanavalle":

pageKäyttäjän lisääminen kanavalle

Kanavan operaattori- ja moderaattorioikeudet

Kanavan operaattorit ja moderaattorit ylläpitävät keskustelukanavaa. Lisäksi näillä oikeuksilla varustetut agentit voidaan erottaa näkyvästi julkisessa keskustelussa.

Kanavan operaattorioikeudet voit pitää päällä itselläsi/työntekijöillä - niiden avulla saa kutsuttua uusia ihmisiä ja annettua moderaattori- ja operaattorioikeuksia.

Jäsenlistan merkintä

Merkitys

Kanavan operaattorikäyttäjä:

voi hallita kanavan asetuksia ja kutsua jäseniä

(eri oikeus kuin organisaation operaattori)

Kanavan moderaattorikäyttäjä:

voi moderoida viestejä ja poistaa jäseniä

Kanavan operaattorioikeudet päälle

Klikkaa haluamasi henkilön nimeä kanavan nimilistassa ja valitse valikosta "Give operator rights / Anna operaattorioikeudet". Kanavan moderointioikeudet laitetaan päälle asiantuntijoille ym vierailijoille sekä heille jotka moderoivat keskustelua.

Moderointioikeudet päälle

Klikkaa haluamasi henkilön nimeä kanavan nimilistassa ja valitse valikosta "Give moderator rights / Anna moderaattorioikeudet".

Moderaattorin käyttäjäasetukset

Tärkeää! Moderaattorien piilottamat viestit on hyödyllistä laittaa näkymään moderaattorille itselleen, jolloin sitä voi tarpeen vaatiessa yhä muokata. Tee näin:

1. Mene käyttäjäasetuksiin (klikkaa nuolta käyttäjänimesi vieressä keskustelulistan alapäässä ja valitse "Profiili ja asetukset".

2. Valitse asetuksissa "View/ Näkymä" -välilehti

3. Ruksaa laatikko "Näytä piilotetut viestit / Show hidden messages" -kohdassa.

4. Tallenna

Ryhmächatin avaaminen

• Varmista, että olet haluamallasi ryhmächat-kanavalla Ninchatissa

• Avaa valikko vasemmasta yläkulmasta kanavan nimen kohdalta ja valitse "Kanavan asetukset (Channel settings)"

• Tee kaksi muutosta:

• "Kenelle viestit näkyvät (Who can read messages)" - kohdasta valitse "Kaikki voivat seurata keskustelua anonyymisti, tästä hetkestä alkaen (Everybody may follow anonymously, history available since this moment)"

• "Kuka voi kirjoittaa kanavalle (Who can write messages)" -kohdasta valitse "Kanavan jäsenet (Channel members)"

• Klikkaa sivun alareunasta "Save"

• Sulje valikko samaa reittiä kun avasitkin sen (vasemmasta yläkulmasta kanavan nimen kohdalta "Close")

Keskustelijoiden näkyminen kanavalla

Vieraat eivät näy kanavan jäsenlistassa ennen kuin he osallistuvat keskusteluun, eli kirjoittavat ensimmäisen viestin ja antavat itselleen samalla nimen/nimimerkin. Näin tapahtuu mikäli kanavan Kenelle viestit näkyvät -asetus on Kaikki voivat seurata keskustelua anonyymisti.

Mikäli haluatte, että hiljaiset seuraajatkin näkyvät jäsenlistassa heti keskusteluun tultuaan, asettakaa Kenelle viestit näkyvät -kohtaan Kanavan jäsenille, historia näytetään [pvm ja aika]. Tällöin vieraat näkyvät heti nimettöminä jäsenlistassa ja saavat nimen kun ovat kirjoittaneet ensimmäisen kommentin.

Kenelle viestit näkyvät -asetus

Kaikki voivat seurata keskustelua anonyymisti [pvm ja aika] alkaen

Vieraat näkyvät jäsenlistalla vasta kun ovat kirjoittaneet ensimmäisen kommentin

Kanavan jäsenille, historia näytetään [pvm ja aika]

Vieraat näkyvät jäsenlistalla heti tultuaan nimettöminä, ja nimen kanssa ensimmäisen kommentin jälkeen

Ryhmächat-kanavan ajastaminen

Julkisen ryhmäkeskusteluanavan voi asettaa avautumaan ja sulkeutumaan automaattisesti. Katso lisää kohdassa Tiimikanavat > Kanava asetukset > Kanavan aikataulu.

Ryhmächatin sulkeminen

Voit sulkea keskustelun klikkaamalla kanavalikosta "Sulje kanava / Close channel". Tämän jälkeen uusien viestien kirjoittaminen on estetty ja kirjoituskentässä näkyy asetettu Kanava suljettu -viesti. Muuta viestiä halutessasi kanavan asetuksissa.

pageKanavan asetukset

Kanava suljettu-viestin näkyminen

Offline-viestin näkymiseksi kaikille, kanavan Kenelle viestit näkyvät -asetus tulee olla: "Kaikki voivat seurata keskustelua anonyymisti, [pvm/klo] alkaen". Huomioi viestihistorian näkyminen ja piilottaminen, ks. seuraava kohta.

Viestihistorian piilottaminen

Jos haluat piilottaa käydyn keskustelun ryhmäkeskustelutuokion jälkeen uusilta vierailijoilta, toimi seuraavasti: (Noudata ohjeita tarkasti 😉)

1. Varmista, että olet haluamallasi ryhmächat-kanavalla Ninchatissa ja avaa kanavan asetukset(klikkaa kanavan nimeä ja valitse "Kanavan asetukset / Channel settings".

2. Kohdassa "Kenelle viestit näkyvät / Who can read messages", valitse "Kanavan jäsenille, historia näytetään kanavalle liittymisestä alkaen (Channel members, history available since join only)".

3. Tallenna

4. Uudelleen kohdassa "Kenelle viestit näkyvät / Who can read messages", vaihda valinta kohtaan "Kaikki voivat seurata keskustelua anonyymisti (Everybody may follow anonymously)".

5. Tallenna

6. Sulje asetukset

Kanavan keskusteluhistoriaa ei näytetä vieraille, jotka tulevat sivulle tämän jälkeen.

Kanavaikkunan piilottaminen web-sivulta

On mahdollista piilottaa upotettu kanava web-sivulta kanavan ollessa suljettu. Kysy lisää Ninchatin henkilöstöltä.