Näin pääset alkuun - asiakasneuvojat

Kootusti yleisimmät ohjeaiheet asiakasneuvojille

Uuden agentin aloittaminen

Tässä lyhyesti ohjeet miten pääset uutena agenttina alkuun. Katso tarkemmat ohjeet linkkien takaa opastesivuilta. Nämä ohjeet ovat uusille agenteille, joiden yrityksellä tai yhteisöllä on jo olemassa Ninchat-organisaatio.

Tunnuksen luonti

1. Liity Ninchatiin saamallasi kutsulinkillä.

Olet saanut kutsulinkin sähköpostitse. Käytä Chrome- tai Firefox-selainta.

Avaa kutsulinkki klikkaamalla sähköpostissa Accept invitation -nappia.

Linkin avaamalla sivulla, klikkaa näkymässä Accept invite.

Lisätietoa sivulla Ninchat-kutsun hyväksyminen:

pageNinchat-kutsun hyväksyminen

2. Luo itsellesi tili

Kun olet hyväksynyt kutsun, luo itsellesi Ninchat-tunnus. (Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu sisään.)

Anna tunnusta varten tiedot:

• Name: nimesi

• Email: sähköpostiosoitteesi (huomio isot ja pienet kirjaimet)

• Password: keksi turvallinen salasana tunnuksellesi

Klikkaa Kirjaudu päästäksesi eteenpäin.

Lisätietoa sivulla Käyttäjätilin luonti:

pageKäyttäjätilin luonti

3. Ilmoitusten näyttölupa

Kun kirjaudut Ninchatiin, selain pyytää sinun antamaan ninchat.com-sivustolle luvan näyttää ilmoituksia. Hyväksy lupapyyntö. Näin saat jatkossa ilmoituksen uusista viesteistä yms.

4. Vahvista tunnuksesi

Sinun tulee vielä vahvistaa tunnuksesi. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla voit vahvistaa (verify) käyttäjätunnuksesi.

Käytä vahvistuslinkkiä vain kerran.

Kirjaudu Ninchatiin osoitteessa http://ninchat.com/app

Käyttäjäasetukset

1. Käyttäjäprofiili

Klikkaa vasemmassa alanurkassa nimesi vieressä olevaa väkäs-kuvaketta. Valitse avautuvasta valikosta Asetukset ja profiili / Settings and profile.

Lisää kutsumanimesi kohtaan Lempinimi / Screen name ja oikea koko nimesi kohtaan Koko nimi / Real name. Lataa itsellesi profiilikuva (jpg tai png -tiedosto). Kuva ja oikea nimi helpottava tiimikavereita tunnistamaan sinut tiimikanavilla.

Tallenna tekemäsi muutokset klikkaamalla Tallenna / Save.

2. Ilmoitusasetukset

Siirry asetuksissa Ilmoitukset/Notifications -välilehdelle.

Ninchat voi ilmoittaa tapahtumista ja viesteistä kolmella tavalla: äänelle, työpöytäilmoituksella ja sähköpostiviestillä. Tämän lisäksi ilmoitukset näkyvät aina Tapahtumat-laatikossa Ninchatin sivupalkissa.

Mikäli et ole antanut lupaa selainilmoituksille ((työpöytäilmoitukset), salli ilmoitukset klikkaamalla Salli/Enable -nappia.

Ilmoitusasetuksissa on vakiona otettu käyttöönhyödyllisimmät ilmoitukset. Lisää tai poista halutut ilmoitukset esim. sähköpostiisi.

Merkkaa myös kohta Näytä ilmoitukset vaikka olisit paikalla niin saat asettamasi ilmoitukset silloinkin kun Ninchat on ruudulla aktiivisena.

Lisätietoa Käyttäjäasetukset-sivulla:

pageKäyttäjäasetukset

Tiimikanava

Kutsun myötä sinulle näkyy sisäinen tiimikanavanne, jossa voitte keskustella ryhmässä chattiin tai muuhun liittyvistä asioista. Lisäksi sinut on mahdollisesti kutsuttu erikseen tekniselle tukikanavalle, jolla Ninchatin henkilöstö ja omat neuvojanne antavat tukea chattiin liittyvissä asioissa.

Tiimikanavalla voit pyytää pääkäyttäjältänne, että hän lisää sinut asiakasjonojen käsittelijäksi (tai esim. julkisen ryhmäkeskustelun moderaattoriksi).

Tiimikanavan jäsenlistan kautta voit myös aloittaa kahdenvälisiä yksityiskeskusteluja tiimikavereiden kanssa. Lue lisää seuraavilla sivuilla:

pageTiimikanavatpageYksityiskeskustelutpageKäyttöliittymän esittely

Asiakasjonot ja -keskustelut

Kun sinut on lisätty asiakasjonojen käsittelijäksi, omat jonosi näkyvät vasemmalla sivupalkissa, josta voit poimia asiakkaita.

Mikäli olet saanut organisaation operaattori -oikeudet, voit myös avata ja sulkea jonon, sekä muuttaa sen asetuksia ja katsoa tilastoja. Se miten oikeuksia jaetaan ja määritellään, riippuu omasta yhteisöstäsi.

Asiakaskeskustelunäkymä

1) Sidebar

2) Keskustelunäkymä

3) Chat-sivupalkki

1. Organisaatio

2. Asiakasjonot

3. Tiimi- ja tukikanavat

4. Asiakaskeskustelut

5. Yksityiskeskustelut tiimiläisten kanssa

1. Tietoja asiakkaasta

2. Keskustelu

3. Tekstikenttä, hymiöt, liitetiedostot, videokeskustelu, sivupalkin näyttö/piilotus

1. Muistiinpanot

2. Valmisvastaukset

3. Tagit (merkit) keskustelun luokitteluun

Lue lisää asiakaskeskusteluita:

pageAsiakkaan nappaaminen jonostapageAsiakaskeskustelun käyminenpageAsiakaskeskustelun lopettaminenpageJonon avaaminen ja sulkeminenpageAsiakasjonot ja -keskustelut

Videopuhelut

Asiakaskeskusteluissa on mahdollista hyödyntää videopuhelua tilanteissa, joissa tekstin ja kuvaliitteiden lähettäminen ei riitä.

Ennen kuin alat järjestää videopuheluita, testaa toimivuus ja yhteensopivuus Ninchatin Videotestityökalulla, joka kertoo, onko laitteisto, selain ja verkkoyhteys kuunnossa videopuheluita varten. Avaa Videotestityökalu Lue lisää videopuheluista:

pageVideopuhelut

Asiakas-ryhmäkeskustelut

Mikäli järjestätte avoimia ryhmäkeskusteluja, jotka ovat upotettu omalle sivustollenne, tarvitsee kyseinen kanava keskustelulle moderaattorin. Ryhmäkanavan operaattorikäyttäjät voivat jakaa moderointioikeuksia agenteille.

Lue lisää:

pageJulkiset ryhmäkeskustelutpageKanavan moderointi

Vinkkejä

Valmisviestit

Voit lisätä käyttäjäasetuksissa valmisviestejä, joilla nopeutat ja helpotat omaa työtäsi vastatessasi asiakkaille. Lue lisää Käyttäjäsetukset-sivun Valmisviestit-osiossa.

pageKäyttäjäasetukset

Huomiosanat eli korostukset

Saat ilmoituksen aina kun joku mainitsee nimesi keskustelussa. Voit lisätä haluamiasi sanoja ja termejä korostettaviin sanoihin, jolloin saat ilmoituksen kun joku näistä mainitaan, esim. "myynti", "lounas", "ongelma", ... Lue lisää Käyttäjäsetukset-sivun Korostukset-osiossa.

pageKäyttäjäasetukset

Oikotiet ja kirjanmerkit Ninchatiin

Helpottaaksesi Ninchatin avaamasti, lisää Ninchat web-selaimesi kirjanmerkkeihin klikkaamalla tähti-ikonia osoiterivillä. Kun lisäät kirjanmerkin ollessasi tiimikanavallasi, avaa kirjanmerkki aina vakiona tuon kanavan.

Voit lisätä Ninchat-pikakuvakkeen myös työpöydällesi tai Windowsin alareunan tehtäväpalkkiin. Lue lisää:

pagePikakuvakkeet ja kirjanmerkit

Muuta

pageSalasana unohtunutpageOngelmatilanteet sisäänkirjautumisessapageOngelmatilanteet käyttöliittymässä