Sivu-konfiguraatiot

Chattien asetustiedostot

Yleistä

Organisaatioasetusten Sivut/Sites-välilehdellä määritellään asiakaspalvelu-chattien ja julkisten ryhmäkeskustelujen asetukset, tekstit ja käännökset sekä tyylit. Pääset konfiguraatioihin menemällä organisaatioasetuksiin ja valitsemalla Sivut-välilehden.

Sites-konfiguraatiot ovat edistyneen käyttäjän ominaisuus. Pyydä Ninchatin henkilöstöä tekemään muutokset, tai kysy apua, mikäli koet sen hankalaksi.

Chatin tekstien muokkaaminen

Sivu-konfiguraatioiden avaaminen

Siirry organisaatioasetuksiin

Avaa Sivut/Sites-välilehti

Sivu-editori

Konfiguraatioeditorissa näet tekstit ja käännökset (sekä chatin muita asetuksia). Vihreänä näkyviä selkokielisiä tekstejä voi muokata haluamakseen. Tekstin seassa saattaa näkyä HTML-elementtejä. Älä muokkaa sinisenä näkyviä avainsana-tekstejä vasemmalla.

Monikielisissä toteutuksissa eri kielille on omat osionsa ja käännöstekstinsä.

Yleisimpiä muutettavia tekstejä

Useimmin muutettuja kohtia ovat alkunäkymän tekstit: "welcome" (online) sekä "noQueuesText" (offline). Alla on lueteltu muita muutettavia tekstejä.

Elementti

Kuvaus

welcome

Chatin alkunäkymän yläosan sisältö

motd

Chatin alkunäkymän alaosan sisältö

noQueuesText

Näytettävä sisältö chatin ollessa suljettuna.

(Mikäli käytössä ei ole yhteydenottolomaketta, tms)

inQueueText

Jonotusnäkymän opasteteksti

userName

Asiakkaan vakionimi keskutelussa

translations

Sisältää yleiset tekstimääritykset eli käännökset käytetylle kielelle

preAudienceQuestionnaire

Chatin alkukysely (tai offline-yhteydenottolomake)

postAudienceQuestionnaire

Chatin loppukysely

window - titlebar - title

Chat-ikkunan otsikko

Yleisiä käytettyjä HTML-elementtejä

HTML-tagi

Kuvaus

<br>

Rivinvaihto

<p>tekstiä</p>

Kappale

<h2>Otsikko</h2>

Otsikko ( h1, h2, h3, h4 )

<a href="https://osoite.fi" target="_blank" title="kuvaus">Linkkiteksti</a>

Hyperlinkki. Linkille annetaan osoite, kohde (target), title-kuvausteksti sekä näkyvä linkkiteksti

Esimerkki: Kappale jossa tekstiä, rivinvaihto ja linkki

<p>Täältä löydät ohjeet:<br><a href="https://osoite.com" target="_blank" title="Linkki ohjeisiin">Ohjeisivusto</a></p>

Tallentaminen

Editoituasi tekstejä muista tallentaa muutokset.

Tallentamisen yhteydessä editori tarkistaa, onko konfiguraation rakenne oikeellinen. Mikäli olet vahingossa tehnyt virheitä, muutoksia ei anneta tallentaa.

Tallennettuasi voi poistua organisaatiosetuksista.

Chatin ottaminen pois käytöstä

Asiakaspalvelu-chatin voi nopeasti poistaa kokonaan käytöstä disabloimalla site-konfiguraatio. Klikkaa editorinäkymässä Poista käytöstä/Disable-nappia. Konfiguraatio näkyy tämän jälkeen listalla disabloituna. Voit palauttaa chatin taas käyttöön klikkaamalla editorissa "Enable"-nappia.

Älä poista konfiguraatiota käytöstä ellet varmasti tiedä, mitä teet.