Asiakaspalvelu-chatin upottaminen web-sivustolle

Asiakaspalvelun sijoittaminen onnistuu web-sivustolle, mobiilisivustolle ja -aplikaatioon, blogiin tai Facebook-sivulle.

Chatin upotuskoodi (embed-koodi)

Upottamista varten tarvitset ns. upotuskoodin, jonka saat Ninchatin henkilökunnalta, kun chat on valmiina. Muokkaamme ja valmistelemme chatin valmiiksi haluamallanne tavalla; teidän tulee vain sijoittaa upotuskoodi sivustolle.

Upotuskoodi on seuraavankaltainen, yhden rivin mittainen Javascript-tägi (toimitamme teille oman koodinne):

<script src="http://ninchat.com/[...]/ninchat-init.js" charset="UTF-8"></script>

Upotuskoodin sijoittaminen

Suosittelemme sijoittamaan script-tägin web-sivun body-elementin loppuun. Esim:

...
        <script src="http://ninchat.com/[...]/ninchat-init.js" charset="UTF-8"></script>
    </body>
</html>

Upotuskoodi tulee sijoittaa jokaiselle sivulle, jolla chatin halutaan toimivan. Käytännössä script-tägi kannattaa sijoittaa sivuston header- tai footer-osioon, joka kulkee mukana jokaisella sivulla.

Ninchat Wordpress-sivustolle

Ninchatin embed-koodin lisäminen Wordpress-sivustolle onnistuu muokkaamalla sivuston HTML-lähdekoodia.

1. Sivuston hallintanäkymässä siirry "Appearance"-osioon.

2. Klikkaa kohtaa "Editor", joka avaa muokkausnäkymän.

3. Selaa ja klikkaa "Theme Files" -listalta esim. "Theme footer (footer.php)" -sivu.

4. Liitä Ninchatin upotuskoodi haluamaasi kohtaan (mielellään lähellä body-elementin loppua, kuitenkin sen sisäpuolelle).